Meistä

Mistä Versot-hanke on saanut alkunsa? Suvi kertoo aiheesta blogikirjoituksessa: Versot-hankkeen juuret – humalahakuista juomista ja sairaanhoitajaksi opiskelua. Pääset lukemaan blogikirjoituksen tästä.

Versot-hankkeen asiantuntijat Suvi ja Katja kokevat kumpikin suurta mielenkiintoa aihealueeseen sekä halua auttaa ja tukea sote-alan ammattilaisia, joilla itsellään tai joiden läheisellä on haitallista päihteiden käyttöä.

Molemmat ovat perehtyneet hankkeen aihealueisiin jo useamman vuoden ajan ennen hankkeen alkua ja molemmilla on vuosien työkokemus ryhmien ohjaamisesta sekä riippuvuustyöstä.

Versot-hankkeessa etsitään toimivia keinoja auttaa päihdeongelmista kärsiviä sote-alan ammattilaisia sekä kokemuksellista että tutkimustietoa hyödyntäen. Jatkuva kehittäminen, myötätuntoinen kohtaaminen sekä turvallisuuden tunteen luominen ryhmissämme ovat keskeisiä asioita työssämme.

Lue Suvin ja Katjan esittelyt alta:

Suvi Björkqvist

Projektipäällikkö, Versot-hanke
Vuoden päihdesairaanhoitaja 2024

Sairaanhoitaja (YAMK),
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto (päihdehoitotyö)
suvi.bjorkqvist@toimiva.fi
050 5496752

Olen työskennellyt järjestöpuolella vuodesta 2016 ohjaten ryhmiä riippuvuuksista kärsiville ja läheisille, tehden kehittämistyötä sekä kouluttaen sote-alan ammattilaisia. Ennen järjestöpuolelle siirtymistä työskentelin 13 vuotta Jyväskylän terveysasemilla sairaanhoitajana.

Kiinnostukseni päihdeongelmien ja riippuvuuksien parissa työskentelyyn juontaa juurensa omista kokemuksistani (luettavissa yllä linkitetystä blogista). Olen opiskelut tutkintoja ja lisäopintoja riippuvuuksiin liittyen, muun muassa kliinisen asiantuntijan koulutusohjelmassa mielenterveys- ja päihdetyötä sekä Tampereen yliopistossa Addiktiot, yksilö ja yhteiskunta -opintoja.

Sekä omakohtaisen kokemuksen omaavana että suuren määrän riippuvuuksista toipuneiden kokemuksia kuulleena tiedän, että toipuminen on mahdollista. Toipumisuskon lisäksi työkalupakistani löytyy runsas määrä konkreettisia käytännön vinkkejä raittiina elämiseen.

Vapaa-ajallani harrastan koirien kanssa lenkkeilyä, kuntosalilla käyntiä ja viherkasvien hoitamista. Viihdyn läheisteni kanssa ja tykkään saunoa, kuunnella musiikkia sekä seurata jalkapalloa.

Lue Suvin urapolusta lisää täältä

Katja Näätänen

Riippuvuusasiantuntija, Versot-hanke
Sosionomi (YAMK)
Työkykykoordinaattori
katja.naatanen@toimiva.fi
050 549 6562

Olen työskennellyt päihdetyössä vuodesta 2012. Ensimmäiset 10 vuotta työskentelin päihdekuntoutuksen puolella, jossa ohjasin alkoholi-, lääke- ja huumeriippuvuudesta kärsiviä ihmisiä toipumisen tielle. Monella asiakkaallani oli sote-alan tutkinto.

Jatko-opintojen myötä kiinnostuin riippuvuuksien lisäksi työkykyyn liittyvistä asioista ja siirryin hanketyön maailmaan työllisyyspalveluiden hankkeeseen. Nopeasti huomasin, että työ riippuvuuksien parissa on kuitenkin ns. omaa alaani ja siirryinkin innolla Versot-hankkeeseen Toimiva ry:hyn, kun siihen tarjoutui mahdollisuus hankkeen alkaessa.

Olen työurani aikana saanut seurata lukuisien ihmisten toipumista päihderiippuvuudesta ja auttaa ihmisiä alkuun toipumismatkalle. Ohjauksessani pyrin ylläpitämään toivon näkökulmaa sekä luomaan turvallisen tilan kokemusten jakamiselle.

Vapaa-ajallani joogaan, käyn festareilla ja keikoilla ja tykkään liikkua luonnossa. Teen myös vapaaehtoistyötä nuorten parissa. Suurin osa ajastani kuluu perheen ja ystävien seurassa.

Yhteistyökumppanit

Scroll to Top